Общо 769 секции ще бъдат разкрити в чужбина за двата избора

...
Общо 769 секции ще бъдат разкрити в чужбина за двата избора
Коментари Харесай

769 секции в чужбина за вота, 166 от тях - в Турция

Общо 769 секции ще бъдат разкрити в чужбина за двата избора - за европейски и народен парламент. От тях 166 са единствено в Турция, където може да се гласоподава единствено за Народно заседание, защото страната е отвън Европейския съюз.

Централната изборна комисия дефинира секциите в чужбина със свое решение. Общият брой на подадените заявки от български жители, които желаят да гласоподават в изборите за народни представители на 9 юни е 38 293, а броят на подадените заявки за изборите за евродепутати е 15 575.

Все още се чака позволение от някои страни за откриване на секции отвън дипломатическите ни задачи, където се разкриват по право. За такива отвън посолствата и консулствата Министерство на външните работи изпраща запитвания.

Чехия е дала позволение за формиране на секции единствено на територията на дипломатическото посланичество, поради което е невероятно местата Бърно, Ихлава, Либерес, Млада Болеслав и Пилзен да бъдат избрани като места за гласоподаване отвън страната - показва ЦИК.

Германия дава единодушие за гласоподаване на територията на страната, като по изключение се позволява гласоподаване в съответни обитаеми места с съответни адреси. В тази връзка Министерството на външните работи предлага на ЦИК Хоф да бъде несъмнено като място за гласоподаване отвън страната, надлежно да бъде формирана секция под изискване, че бъде получено единодушие на приемащата страна за производство на изборите до приемане на съответно позволение в период не по-късно от 27 май 2024 година

Посланиците ни в Норвегия, Япония и генералния консул в Одрин пък са създали предложения за откриване на изборни секции надлежно в Кристиансанд, Осака и откриване на втора изборна секция в Капаклъ.

Пълния лист с утвърдените секциите в чужбина вижте
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР